Programele de fidelizare din farmacii – care este cel mai bun?

Fie că am vrut sau nu, fiecare dintre noi a fost nevoit să intre la un moment dat într-o farmacie, pentru a găsi produsul recomandat de medic pentru suferința sa.  De aceea, astăzi vreau să trec în revistă programele de fidelizare ale principalelor lanțuri de farmacii din țara noastră.

-         Farmaciile Dona

Prin cardul de fidelitate Farmaciile DONA se oferă posesorului 5% reducere la cumpărarea oricărui produs farmaceutic sau cosmetic (excepție fac medicamentele eliberate pe baza rețetelor gratuite sau compensate).

-         Farmaciile Help Net

Prin cardul de fidelitate Help Net se oferă posesorului 5% reducere la cumpărarea oricărui produs din farmaciile Help Net (excepție fac medicamentele eliberate pe baza rețetelor gratuite sau compensate).

-         Farmaciile Centrofarm

Cardul de fidelitate Centrofarm este un card pe care poți acumula puncte la cumpărarea de produse din farmaciile Centrofarm. Pentru fiecare cumpărătură efectuată in farmaciile Centrofarm puteți aduna 10% din valoarea cumpărăturii în puncte pe card (pentru medicamentele cumpărate pe rețetă compensată se adună puncte doar pentru suma plătită de client la partea necompensată a rețetei). Cu punctele acumulate puteți achita cumpărăturile viitoare, fiecare punct valorând 0,10 lei.

-         Farmaciile Catena

Înscriindu-vă în programul de fidelizare Card Club Catena puteți obține unul din următoarele carduri de fidelitate cu beneficiile aferente:

1) Cardul Standard cu reduceri speciale, care vă dă dreptul la următoarele reduceri:

- 22% la gamele GENERA, NATURALIS (suplimente și cosmetice), BASIC NUTRITION, BAYLIS & HARDING, GRACE COLE, NESTI DANTE, FORAMEN si parfumurile de la furnizorul THREE PEARS;

- 11% la peste 4000 de produse (pentru OTC-uri, suplimente alimentare, cosmetice și medicamente sub 65 lei);

-  7% pentru medicamente între 65 – 300 lei;

- 3% pentru restul produselor din farmacie – cu excepția produselor care nu pot beneficia de discount;

2) Cardul Catena pentru elevi și studenți sau Cardul Catena pentru pensionari, cu următoarele reduceri:

- 22% pentru gamele GENERA, NATURALIS (suplimente și cosmetice), BASIC NUTRITION, BAYLIS & HARDING, GRACE COLE, NESTI DANTE, FORAMEN si parfumurile de la furnizorul THREE PEARS;

- 12% la peste 4000 de produse (pentru OTC-uri, suplimente alimentare, cosmetice și medicamente sub 65 lei);

- 7% pentru medicamente între 65 – 300 lei;

- 3% pentru restul produselor din farmacie – cu excepția produselor care nu pot beneficia de discount;

-         Farmaciile Sensiblu

Cardul de fidelitate Sensiblu oferă participanților posibilitatea de a alege la fiecare tranzacție în parte, tipul de discount:

- discount prin acumulare de puncte;

- discount direct, prin reducere  de preț;

- voucher ce poate fi folosit în termen de 90 de zile pentru achizițiile viitoare.

Fiecărui card i se poate activa și câte o opțiune care vă dă dreptul la reduceri suplimentare: opțiunea Sensiblu Bebe, opțiunea Econom (destinată persoanelor care nu au venituri mai mari de 2000 de lei net pe lună) și opțiunea Răsfăț (care se obține cu ocazia achiziționării a cel puțin unui produs din categoriile dermatocosmetice, produse anticelulitice, produse antivergeturi, produse pentru tonifiere și fermitate, produse de machiaj, parfumerie).

Pentru cardul de fidelitate în varianta Standard se acumuleaza puncte sau se oferă un discount direct  în valoare de 10% din suma plătită cu numerar sau card bancar, la fiecare tranzacție.

Cardul de fidelitate opțiunea Sensiblu Bebe activată  oferă posibilitatea acumulării de puncte în valoare de 12% din suma plătită cu numerar sau card bancar, la fiecare tranzacție la care optează pentru acumularea de puncte, la cumpărarea oricăror produse din categoria “Mama si Copilul”. În cazul in care se optează pentru discount direct, acesta va primi o reducere de 12% din suma plătită cu numerar sau card bancar,  la cumpărarea oricăror produse din categoria “Mama si Copilul”.

Posesorii de card de fidelitate Sensiblu Standard care au activată opțiunea Econom pot opta, la fiecare tranzacție în parte, fie pentru discount direct în valoare de 10% din suma plătită, fie pentru acumularea de puncte în valoarea discountului de 10% din suma plătită, fie pentru un voucher în valoare de 15% din valoarea sumei plătite cu numerar sau cu card bancar. Voucherul se va tipări pe bonul fiscal și se poate folosi doar prin scanarea lui la casa de marcat, in orice farmacie Sensiblu începand cu a 2-a zi față de ziua în care a fost primit, timp de 90 zile.

Cei care dețin un card de fidelitate Sensiblu Standard cu opțiunea Răsfăț obțin toate beneficiile valabile pe cardul Sensiblu Standard și au parte de promoții speciale suplimentare la produse din categoriile dermatocosmetice, produse anticelulitice, produse antivergeturi, produse pentru tonifiere și fermitate, produse de machiaj, parfumeriepromoții dedicate doar deținătorilor de card de fidelitate Sensiblu cu opțiunea Răsfăț activată. La achiziționarea produselor aflate în aceste promoții speciale, participantii pot opta, la fiecare tranzacție în parte, fie pentru discount direct în valoare de 10% din suma plătită, fie pentru acumularea de puncte în valoarea discountului de 10% din suma plătită.

În funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră, puteți alege programul de fidelitate care vi se potrivește cel mai bine.

Ce impact au aceste reduceri asupra portofelului nostru, în funcție de adaosul comercial și prețul de vânzare al produselor din fiecare farmacie în parte, puteți afla citind postările mele viiitoare.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>